HS Snuffel | Dogsurvival 8 mei 2016
17834
post-template-default,single,single-post,postid-17834,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_from_right,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Dogsurvival 8 mei 2016

Wat is een Dogsurvival?

Een Dogsurvival is een sportief evenement waarbij je samen met je hond een uitgezet parcours loopt. De organisatie heeft veel vrijheid bij het uitzetten van een parcours, maar meestal wordt gekozen voor een afstand van ongeveer 5 kilometer met 15 hindernissen voor deelnemer en hond. Denk hierbij aan klauteren over gestapelde strobalen en andere obstakels, het water in, steppen, kruien met een kruiwagen en al kruipend onder netten door of een doolhof in. De route mag zowel rennend als lopend worden afgelegd. De hond blijft hierbij aangelijnd.

Wie kunnen er meedoen?

Eigenlijk kan iedereen, jong en oud, meedoen die het leuk lijkt om samen met zijn of haar hond sportief bezig te zijn. De honden hoeven niet van een speciaal type te zijn. Wel moeten ze in goede gezondheid en minimaal één jaar oud zijn. Je kunt het parcours rustig lopen of juist proberen een snelle tijd te halen. Dat bepaal je zelf. Vind je een hindernis te moeilijk of wil je hond de hindernis niet doen? Geen probleem. Je bent niet verplicht om een hindernis te doen. Het gaat er om dat jij en je hond een leuke dag hebben. Inschrijven kan alleen vooraf via deze website. Jonge deelnemers tot en met 13 jaar lopen onder begeleiding van een volwassene. Voor kinderen tot en met 9 jaar is er aan het einde van de dag een gratis Mini Survival, dat is een verkorte route met een kleiner aantal hindernissen.

Inschrijven?

Wil je ook graag meedoen? Schrijf je dan in bij Katrien of Leo Vanherck.

Na de dogsurvival veel gezelligheid, babbel en frieten !

Geen reactie's

Geef een reactie