Inentingen

Met mijn pup naar de hondenschool

Eerste inenting (hond is 6 weken)

Inenting tegen Hondenziekte en Parvo puppy enting.

  • Hondenziekte ( ziekte van Carré ): virusziekte waarbij koorst op treedt, de hond moet braken, heeft diaree, krijgt zenuwtrekken en sterft meestal snel.
  • Parvo :virusziekte die voor pups dodelijk is. De hond krijgt bloedige diaree, braakt bloed en droogt vlug uit.
Tweede inenting (hond is 9 weken)

Volledige cocktail: d.w.z wederom tegen Hondenziekte en Parvo maar ook tegen de ziekte van Weil, Leverziekte en eventueel Kennelhoest. ( de eerste maal 2 maal enten met een tussentijd van 1 maand. )

  • Ziekte van Weil ( Leptosiros) : Bacteriële infectie met als ziektebeeld koorst, braken, spierpijn, donkere urine met daarnaast soms Geelzucht. De ziekte heeft een onherstelbare nierschade tot gevolg.
  • Leverziekte ( Hepatitis contagiosa ): Virusziekte waarbij de hond koorst heeft en bloedige diaree met daarnaast soms neus en oog uitvloeing. De hond sterft plotseling.
  • Kennelhoest ( o.a Para Influenza ): Kennelhoest is een keel en luchtpijp onsteking met als belangrijkste verschijnsel een droge schraaphoest, kan worden veroorzaakt door meerdere organismen. De genezing is vaak moeilijk.
Derde inenting (hond is 12 weken)

Herhalings inenting tegen Hondenziekte, Leverziekte, Parvo, ziekte van Weil en eventueel Kennelhoest. Jaarlijks dient de enting tegen Parvo en de ziekte van Weil herhaald te worden. Mocht je hond ziek zijn, vragen wij om je hond thuis te houden en de dierenarts te raadplegen. Dit om te voorkomen dat andere honden besmet raken.